100 Top C Interview Questions and Answers

31. What will be output if you will compile and execute the following c code?
void main(){
int a=25;
clrscr();
printf("%o %x",a,a);
getch();
}
(a) 25 25
(b) 025 0x25
(c) 12 42
(d) 31 19
(e) None of these
Answer: (d)

32. What will be output if you will compile and execute the following c code?
void main()
{
int i=0;
if(i==0){
i=((5,(i=3)),i=1);
printf("%d",i);
}
else
printf("equal");
}
(a) 5
(b) 3
(c) 1
(d) equal
(e) None of above
Answer: (c)

33.What will be output if you will compile and execute the following c code?
int extern x;
void main()
printf("%d",x);
x=2;
getch();
}
int x=23;
(a) 0
(b) 2
(c) 23
(d) Compiler error
(e) None of these
Answer: (c)

34.What will be output if you will compile and execute the following c code?
void main()
{
int a,b;
a=1,3,15;
b=(2,4,6);
clrscr();
printf("%d ",a+b);
getch();
}
(a) 3
(b) 21
(c) 17
(d) 7
(e) Compiler error
Answer: (d)

35.What will be output if you will compile and execute the following c code?
void main(){
static main;
int x;
x=call(main);
clrscr();
printf("%d ",x);
getch();
}
int call(int address){
address++;
return address;
}
(a) 0
(b) 1
(c) Garbage value
(d) Compiler error
(e) None of these
Answer: (b)

36. What will be output if you will compile and execute the following c code?
#include "string.h"
void main(){
clrscr();
printf("%d %d",sizeof("string"),strlen("string"));
getch();
}
(a) 6 6
(b) 7 7
(c) 6 7
(d) 7 6
(e) None of these
Answer: (d)

37. Write c program which display mouse pointer and position of pointer.(In x coordinate, y coordinate)?
Answer:
#include”dos.h”
#include”stdio.h”
void main()
{
union REGS i,o;
int x,y,k;
//show mouse pointer
i.x.ax=1;
int86(0x33,&i,&o);
while(!kbhit()) //its value will false when we hit key in the key board
{
i.x.ax=3; //get mouse position
x=o.x.cx;
y=o.x.dx;
clrscr();
printf("(%d , %d)",x,y);
delay(250);
int86(0x33,&i,&o);
}
getch();
}


38.What will be output if you will compile and execute the following c code?
void main(){
int huge*p=(int huge*)0XC0563331;
int huge*q=(int huge*)0xC2551341;
*p=200;
printf("%d",*q);
}
(a)0
(b)Garbage value
(c)null
(d) 200
(e)Compiler error
Answer: (d)

39.What will be output if you will compile and execute the following c code?
struct marks{
int p:3;
int c:3;
int m:2;
};
void main(){
struct marks s={2,-6,5};
printf("%d %d %d",s.p,s.c,s.m);
}
(a) 2 -6 5
(b) 2 -6 1
(c) 2 2 1
(d) Compiler error
(e) None of these
Answer: (c)

40.What will be output if you will compile and execute the following c code?
void main(){
if(printf("cquestionbank"))
printf("I know c");
else
printf("I know c++");
}
(a) I know c
(b) I know c++
(c) cquestionbankI know c
(d) cquestionbankI know c++
(e) Compiler error
Answer: (c)

0 comments: