C Language Certification Questions and Answers

11. What will be the output of the following statements ?
int i = 1,j; j=i--- -2; printf("%d",j);
a) error
b) 2
c) 3
d) -3
Ans: c

12. What will be the output of following program ?
#include
main()
{
int x,y = 10;
x = y * NULL;
printf("%d",x);
}
a) error
b) 0
c) 10
d) garbage value
Ans: b

13. What will be the output of following statements ?
char x[ ] = "hello hi"; printf("%d%d",sizeof(*x),sizeof(x));
a) 88
b) 18
c) 29
d) 19
Ans: d

14. What will be the output of the following statements ?
int a=5,b=6,c=9,d; d=(ac?1:2):(c>b?6:8)); printf("%d",d);
a) 1
b) 2
c) 6
d) Error
Ans: d

15. What will be the output of the following statements ?
int i = 3;
printf("%d%d",i,i++);
a) 34
b) 43
c) 44
d) 33
Ans: b

16. What will be the output of the following program ?
#include
void main()
{
int a = 36, b = 9;
printf("%d",a>>a/b-2);
}
a) 9
b) 7
c) 5
d) none of these
Ans: a

17. int testarray[3][2][2] = {1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12};
What value does testarray[2][1][0] in the sample code above contain?
a) 11
b) 7
c) 5
d) 9
Ans: a

18. void main()
{
int a=10,b=20;
char x=1,y=0;
if(a,b,x,y)
{
printf("EXAM");
}
}
What is the output?
a) XAM is printed
b) exam is printed
c) Compiler Error
d) Nothing is printed
Ans: d

19. What is the output of the following code?
#include
void main()
{
int s=0;
while(s++<10)>
# define a 10
main()
{
printf("%d..",a);
foo();
printf("%d",a);
}
void foo()
{
#undef a
#define a 50
}
a) 10..10
b) 10..50
c) Error
d) 0
Ans: c

20. main()
{
struct
{
int i;
}xyz;
(*xyz)->i=10;
printf("%d",xyz.i);
}
What is the output of this program?
a) program will not compile
b) 10
c) god only knows
d) address of I
Ans: b

0 comments: