C Language Interview Questions

11. What is the right way to access value of structure variable book{ price, page }?
A. printf("%d%d", book.price, book.page);
B. printf("%d%d", price.book, page.book);
C. printf("%d%d", price::book, page::book);
D. printf("%d%d", price->book, page->book);
Answer : A

12. perror( ) function used to ?
A. Work same as printf()
B. prints the error message specified by the compiler
C. prints the garbage value assigned by the compiler
D. None of the above
Answer : B

13. Bitwise operators can operate upon?
A. double and chars
B. floats and doubles
C. ints and floats
D. ints and chars
Answer : D

14. What is C Tokens?
A. The smallest individual units of c program
B. The basic element recognized by the compiler
C. The largest individual units of program
D. A & B Both
Answer : D

15. What is Keywords?
A. Keywords have some predefine meanings and these meanings can be changed.
B. Keywords have some unknown meanings and these meanings cannot be changed.
C. Keywords have some predefine meanings and these meanings cannot be changed.
D. None of the above
Answer : C

16. What is constant?
A. Constants have fixed values that do not change during the execution of a program
B. Constants have fixed values that change during the execution of a program
C. Constants have unknown values that may be change during the execution of a program
D. None of the above
Answer : A

17. Which is the right way to declare constant in C?
A. int constant var =10;
B. int const var = 10;
C. const int var = 10;
D. B & C Both
Answer : D

18. Which operators are known as Ternary Operator?
A. ::, ?
B. ?, :
C. ?, ;;
D. None of the avobe
Answer : B

19. In switch statement, each case instance value must be _______?
A. Constant
B. Variable
C. Special Symbol
D. None of the avobe
Answer : A

20. What is the work of break keyword?
A. Halt execution of program
B. Restart execution of program
C. Exit from loop or switch statement
D. None of the avobe
Answer : C

0 comments: