C Language Placement Questions with Answers

1. What will be the output of the following arithmetic expression ?
5+3*2%10-8*6
a) -37
b) -42
c) -32
d) -28
Ans: a

2. What will be the output of the following statement ?
int a=10; printf("%d &i",a,10);
a) error
b) 10
c) 10 10
d) none of these
Ans: d

3. What will be the output of the following statement ?
printf("%X%x%ci%x",11,10,'s',12);
a) error
b) basc
c) Bas94c
d) none of these
Ans: b

4. What will be the output of the following statements ?
int a = 4, b = 7,c; c = a = = b; printf("%i",c);
a) 0
b) error
c) 1
d) garbage value
Ans: a

5. What will be the output of the following statements ?
int a = 5, b = 2, c = 10, i = a>b
void main()
{ printf("hello"); main(); }
a) 1
b) 2
c) infinite number of times
d) none of these
Ans: c

6. What will be output if you will compile and execute the following c code?
struct marks{
int p:3;
int c:3;
int m:2;
};
void main(){
struct marks s={2,-6,5};
printf("%d %d %d",s.p,s.c,s.m);
}
(a) 2 -6 5
(b) 2 -6 1
(c) 2 2 1
(d) Compiler error
(e) None of these
Ans: c

7. What will be the output of the following statements ?
int x[4] = {1,2,3}; printf("%d %d %D",x[3],x[2],x[1]);
a) 03%D
b) 000
c) 032
d) 321
Ans: c

8. What will be the output of the following statement ?
printf( 3 + "goodbye");
a) goodbye
b) odbye
c) bye
d) dbye
Ans: d

9. What will be the output of the following statements ?
long int a = scanf("%ld%ld",&a,&a); printf("%ld",a);
a) error
b) garbage value
c) 0
d) 2
Ans: b

10. What will be the output of the following program ?
#include
void main()
{ int a = 2;
switch(a)
{ case 1:
printf("goodbye"); break;
case 2:
continue;
case 3:
printf("bye");
}
}
a) error
b) goodbye
c) bye
d) byegoodbye
Ans: a

0 comments: