C Programming Language Questions and Answers

1. Who is father of C Language?
A. Bjarne Stroustrup
B. Dennis Ritchie
C. James A. Gosling
D. Dr. E.F. Codd
Answer : B

2. C Language developed at _____?
A. AT & T's Bell Laboratories of USA in 1972
B. AT & T's Bell Laboratories of USA in 1970
C. Sun Microsystems in 1973
D. Cambridge University in 1972
Answer : A

3. For 16-bit compiler allowable range for integer constants is ______ ?
A. -3.4e38 to 3.4e38
B. -32767 to 32768
C. -32768 to 32767
D. -32668 to 32667
Answer : C

4. C programs are converted into machine language with the help of
A. An Editor
B. A compiler
C. An operating system
D. None of the above
Answer : B

5. A C variable cannot start with
A. An alphabet
B. A number
C. A special symbol other than underscore
D. both (b) and (c)
Answer : D

6. Which of the following is allowed in a C Arithmetic instruction
A. []
B. {}
C. ()
D. None of the above
Answer : C

7. Which of the following shows the correct hierarchy of arithmetic operations in C
A. / + * -
B. * - / +
C. + - / *
D. * / + -
Answer : D

8. What is an array?
A. An array is a collection of variables that are of the dissimilar data type.
B. An array is a collection of variables that are of the same data type.
C. An array is not a collection of variables that are of the same data type.
D. None of the above.
Answer : B

9. What is right way to Initialization array?
A. int num[6] = { 2, 4, 12, 5, 45, 5 } ;
B. int n{} = { 2, 4, 12, 5, 45, 5 } ;
C. int n{6} = { 2, 4, 12 } ;
D. int n(6) = { 2, 4, 12, 5, 45, 5 } ;
Answer : A

10. An array elements are always stored in _________ memory locations.
A. Sequential
B. Random
C. Sequential and Random
D. None of the above
Answer : A

0 comments: