Frequently asked C program Questions and Answers

51.What will be output if you will compile and execute the following c code?
void main(){
if(printf("cquestionbank"))
printf("I know c");
else
printf("I know c++");
}
(a) I know c
(b) I know c++
(c) cquestionbankI know c
(d) cquestionbankI know c++
(e) Compiler error

Answer: (c)


52.What will be output if you will compile and execute the following c code?
#define call(x) #x
void main(){
printf("%s",call(c/c++));
}
(a)c
(b)c++
(c)#c/c++
(d)c/c++
(e)Compiler error

Answer: (d)


53. What will be output if you will compile and execute the following c code?
#define message "union is\
power of c"
void main(){
clrscr();
printf("%s",message);
getch();
}
(a) union is power of c
(b) union ispower of c
(c) union is
Power of c
(d) Compiler error
(e) None of these

Answer: (b)


54. What will be output if you will compile and execute the following c code?
void main(){
int a=25;
clrscr();
printf("%o %x",a,a);
getch();
}
(a) 25 25
(b) 025 0x25
(c) 12 42
(d) 31 19
(e) None of these

Answer: (d)


55.What will be output if you will compile and execute the following c code?
void main(){
int i=0;
if(i==0){
i=((5,(i=3)),i=1);
printf("%d",i);
}
else
printf("equal");
}
(a) 5
(b) 3
(c) 1
(d) equal
(e) None of above

Answer: (c)


56.What will be output if you will compile and execute the following c code?
int extern x;
void main()
printf("%d",x);
x=2;
getch();
}
int x=23;
(a) 0
(b) 2
(c) 23
(d) Compiler error
(e) None of these

Answer: (c)


57.What will be output if you will compile and execute the following c code?
void main(){
int a,b;
a=1,3,15;
b=(2,4,6);
clrscr();
printf("%d ",a+b);
getch();
}
(a) 3
(b) 21
(c) 17
(d) 7
(e) Compiler error

Answer: (d)


58.What will be output if you will compile and execute the following c code?
void main(){
static main;
int x;
x=call(main);
clrscr();
printf("%d ",x);
getch();
}
int call(int address){
address++;
return address;
}
(a) 0
(b) 1
(c) Garbage value
(d) Compiler error
(e) None of these

Answer: (b)


59.What will be output if you will compile and execute the following c code?
#include "string.h"
void main(){
clrscr();
printf("%d %d",sizeof("string"),strlen("string"));
getch();
}
(a) 6 6
(b) 7 7
(c) 6 7
(d) 7 6
(e) None of these

Answer: (d)


60.What will be output if you will compile and execute the following c code?
void main(){
int huge*p=(int huge*)0XC0563331;
int huge*q=(int huge*)0xC2551341;
*p=200;
printf("%d",*q);
}
(a)0
(b)Garbage value
(c)null
(d) 200
(e)Compiler error

Answer: (d)

0 comments: